Pakiet Złoty 170 zł/os

Czas trwania 6-7 gdzin 

Cena 170 zł/os 

Tradycyjne powitanie chlebem i solą 

Lampka szampana dla każdego gościa 

Napoje gorące oraz zimne w niemitowanych ilościach 

Owoce oraz ciasta podane na paterach 

Zupa (1 do wyboru): 

  • Zupa grzybowa z bukietem leśnych grzybów z domowymi kluseczkami 
  • Flaczki staropolskie przyprawione na sposób domowy 
  • Krem poieczarkowy z łazankami 
  • Krem brokułowy z płatkami migdałów 
  • Krem jarzynowy z groszkiem ptysiowymm lub grzankami 
  • Kwaśnica na wędzące z dodatkiem kminku 
  • Rosół z kuleczkami mięsnymi oraz makaronem ziołowym 
  • Krem z zielonego groszku z grzankami ziołowymi lub groszkiem ptysiowym 
  • Zupa neapolitańska z makaronem z dodatkiem świeżego parmezanu 
  • Krem z dyni z prażonymi pestkami słonecznika (sezonowo)
  • Chłodnik litewski (sezonowo) 

Danie drugie (do wyboru):

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem w sosie śmietanowym 
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością okryty duszonymi pieczarkami lub duszoną cebulką
  • Sakiewka schabowa faszerowana pęczakiem z boczkiem i cebulą polana sosem pieczarkowym 
  • Frykadelki  wieprzowe faszerowane pieczarkami w sosie śmietanowym 
  • Karkówka w sosie myśliwskim lub pieczarkowym 
  • Schab pieczony z sosem grzybowym 
  • Pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym 
  • De Vollaile z masełkiem i natką pietruszki lub serem i pieczarkami 
  • Indyk w sosie brzoskwiniowym 
  • Tradycyjne zrazy w sosie własnym 
  • Cordon Bleu z szynką i serem 
  • Udko kacze pieczone z jabłkiem 
  • Pieczona pierś z kaczki w sosie żurawinowym 
  • Kotleciki cielence w sosie ziołowym 
  • Pikantny gulasz wieprzowy ze słodką papryką 
  • Paprykarz cielęcy 

Dodatki do dania drugiego (do wyboru):

  • Ziemniaki z koperkiem 
  • Ziemniaki opiekane z ziołami 
  • Ziemniaki opiekane 
  • Ziemniaki Gratin
  • Puree z koperkiem 
  • Kuskus 
  • Ryż z warzywami
  • Kluski śląskie
  • Kopytka 
  • Kasza gryczana lub jęczmienna 
  • Frytki 
  • Kopytka szpinakowe 
  • Kopytka z dodatkiem kurkumy 
  • Kluseczki tarhonya
  • Kluseczki węgierskie "Galuszki"

Surówki i dodatki warzywne na ciepło (do wyboru):

  • Modra kapusta
  • Surówka z marchwi i jabłka 
  • Surówka z kiszonego ogórka z cebulką 
  • Surówka z kiszonej kapusty 
  • Surówka z czerwonej kapusty 
  • Surówka z kapusty pekińskiej 
  • Surówka Colesław 
  • Mizeria
  • Mix sałat w dressingu 
  • Mix surówek (marchew, buraczki, Colesław) 
  • Kapusta zasmażana 
  • Marchewka zasmażana z groszkiem 
  • Pieczarki duszone na maśle 
  • Bukiet warzyw gotowanycch na parze
  • Buraczki zasmażane 
  • Fasolka szparagowa polana złocistą bułką tartą (sezonowo) 
  • Kapusta młoda (sezonowo) 
  • Marchewka baby

Danie trzecie (do wyboru):

  • Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajem 
  • Beuf Stroganow
  • Zupa gulaszowa z kluseczkami "Bogracz"
  • Barszcz czerwony z krokietem, pasztecikiem lub kołdunami  

Deser (do wyboru):

  • Panna Cotta z musem owocowym 
  • Szarlotka na gorąco z kulką lodów waniliowych 
  • Puchar lodowy 
  • Sałatka owocowa
  • Płonący naleśnik z farszem orzechowym polany sosem czekoladowym 

Przekąski (8 do wyboru):

  • Półmisek aromatycznych mięs pieczonych (karkówka w ziołach, schab z morelą, boczek z żurawiną, pasztet drobiowo-wieprzowy)
  • Półmisek wędlin i serów
  • Sałatka śledziowa z jajkiem i zielonym groszkiem 
  • Schab po warszawsku w galarecie 
  • Szynka nadziewana chrzanem i jajkiem w galarecie 
  • Terrina szpinakowa w łososiu
  • Delikatne nóżki z giczy wieprzowych skropione octem winnym 
  • Tymbaliki drobiowe z warzywami i plastrami cytryny 
  • Łosoś wędzony z musem chrzanowym w naleśniku 
  • Jaja faszerowane pieczarkami, łososiem, z chrzanem 
  • Jaja w majonezie ze szczypiorkiem 
  • Śledzie podane na trzy sposoby
  • Ryba w zalewie octowej 
  • Ryba po grecku 
  • Tatar wołowy z dodatkami 
  • Sałatka dworska (ser żółty, szynka konserwowa, kukurydza, ogórek konserwowy, majonez, kurkuma) 
  • Sałatka hawajska (pieczony kurczak, ananas, czerwona fasola, sos majonezowo-śmietanowy) 
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem fetą z sosem winegret 
  • Sałatka azjatycka z makaronem sojowym 
  • Sałatka meksykańska z pikantnymi kawałkami kurczaka i czerwoną fasolą 
  • Sałatka jarzynowa 
  • Sałatka z paluszkami krabowymi, ryżem, ogórkiem, kukurydzą i sosem majonezowym 

Dodatki:

  • Pomidor i ogórek na sałacie 
  • Pikle 
  • Wybór świeżego pieczywa 
  • Masło tradycyjne 
  • Chrzan, ćwikła 

Propozycje dań wegetariańskich:

  • Placuszki ziemniaczane podane w rague warzywnym 
  • Łódeczki z cukinii wypełnione warzywami 
  • Makaron penne ze szpinakiem 
  • Łazanki z kapustą i grzybami 

 

LOKALIZACJA
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.